30 april 2020: Buitenlesdag wordt 'Elke dag Buitenlesdag'

UPDATE!

De Buitenlesdag die gepland stond op 30 april 2020, wordt 'Elke dag Buitenlesdag'. Voor sommige leerlingen worden de lessen hervat op 4 mei, voor andere worden de aanlooplessen nog een tijdje aangehouden. Maar één ding staat vast: al blijft social distancing cruciaal, buitenopdrachten zijn ook in coronatijden een goed idee. Daarom roept MOS op om de leerlingen de komende weken en maanden zoveel mogelijk buiten te laten vliegen. Buiten leren, buiten spelen en buiten bewegen is leuk en heeft een gunstig effect op het welzijn en de leerprestaties. Lichamelijke opvoeding, knutselen, leren over de natuur, … maar ook taal- en rekenlessen zijn buiten vaak veel leuker dan binnen. Je vindt op de site heel wat lessuggesties.

Geen school op 30 april? Geen nood! Ook thuis kunnen leerlingen heel wat zinvolle buitenopdrachten doen. Ga eens door onze lesideeën: er zit vast iets bij dat je leuk en nuttig vindt. Schudt jouw school een tof alternatief voor Buitenlesdag uit de mouw? Plaats het op de Facebookpagina van je school, voeg #elkedagbuitenlesdag en tag met @mosvlaanderen. De leukste initiatieven maken kans op een gastles door actrice en comédienne Veerle Malschaert.

Registreren via het formulier op deze website mag ook nog steeds.

Plaats jullie alternatieve Buitenlesdag op de Facebookpagina van je school met #elkedagbuitenlesdag en tag met @mosvlaanderen.

OF Vul het formulier in en laat weten wat jouw school doet.

De leukste initiatieven maken kans op een gastles van actrice Veerle Malschaert. En da's altijd lachen... De gastlessen worden ingepland in september 2020, afhankelijk van de agenda's van Veerle en de winnende scholen.

logo-hp
Veerle Malschaert

Komt jouw school straf voor de dag? Wie weet komt Veerle Malschaert dan in september een gastles geven aan jouw leerlingen.

Logo GoodPlanet.beOok GoodPlanet schaart zich achter de Buitenlesdag van MOS.  Deelname aan de Buitenlesdag geldt ook als een GoodPlanet Challenge.