30 april 2020: Buitenlesdag wordt 'Elke dag Buitenlesdag'

UPDATE!

'Buitenlesdag' wordt 'Elke dag Buitenlesdag'. Worden de lessen over enkele weken weer hervat? Geen kat die het weet... Maar één ding staat vast: al blijft social distancing cruciaal, buitenopdrachten zijn ook in coronatijden een goed idee. Daarom roept MOS op om Buitenlesdag niet te beperken tot 30 april, maar om de leerlingen de komende weken en maanden zoveel mogelijk buiten te laten vliegen. Hun ouders zullen je dankbaar zijn ;-) 

Op 30 april 2020 staat de 4de Buitenlesdag op het programma. Hiermee wil MOS scholen laten kennismaken met het buiten lesgeven (outdoor education). We roepen alle leerkrachten basis en secundair op om op 30 april 2020 met de leerlingen ’buiten te vliegen’.
Buiten leren, buiten spelen en buiten bewegen is leuk en heeft een gunstig effect op het welzijn  en de leerprestaties.  Lichamelijke opvoeding, knutselen, leren over de natuur, … maar ook taal- en rekenlessen zijn buiten vaak veel leuker dan binnen. Je vindt op de site heel wat lessuggesties.

Geen school op 30 april? Geen nood! Ook thuis kunnen leerlingen heel wat zinvolle buitenopdrachten doen. Ga eens door onze lesideeën: er zit vast iets bij dat je leuk en nuttig vindt.  Schudt jouw school een tof alternatief voor Buitenlesdag uit de mouw? Plaats het op de Facebookpagina van je school en voeg #elkedagbuitenlesdag en @mosvlaanderen toe. De leukste initiatieven maken kans op een gastles door actrice Veerle Malschaert. En geloof ons: je zal je niet vervelen!

Registreren via het formulier op deze website mag ook nog steeds.

Plaats jullie alternatieve Buitenlesdag op de Facebookpagina van je school met #elkedagbuitenlesdag en tag met @mosvlaanderen.

OF

Vul het formulier in en laat weten wat jouw school doet.

De leukste initiatieven maken kans op een gastles van actrice Veerle Malschaert. En da's altijd lachen... ;-)

De gastlessen worden ingepland in september 2020, afhankelijk van de agenda's van Veerle en de winnende scholen.

logo-hp
Veerle Malschaert

Komt jouw school straf voor de dag? Wie weet komt Veerle Malschaert dan in september een gastles geven aan jouw leerlingen.

Logo GoodPlanet.beOok GoodPlanet schaart zich achter de Buitenlesdag van MOS.  Deelname aan de Buitenlesdag geldt ook als een GoodPlanet Challenge.