'Elke dag Buitenlesdag'

UPDATE!

De Buitenlesdag die gepland stond op 30 april 2020, wordt 'Elke dag Buitenlesdag'. Voor sommige leerlingen worden de lessen hervat op 4 mei, voor andere worden de aanlooplessen nog een tijdje aangehouden. Maar één ding staat vast: al blijft social distancing cruciaal, buitenopdrachten zijn ook in coronatijden een goed idee. Daarom roept MOS op om de leerlingen de komende weken en maanden zoveel mogelijk buiten te laten vliegen. Buiten leren, buiten spelen en buiten bewegen is leuk en heeft een gunstig effect op het welzijn en de leerprestaties. Lichamelijke opvoeding, knutselen, leren over de natuur, … maar ook taal- en rekenlessen zijn buiten vaak veel leuker dan binnen. Je vindt op de site heel wat lessuggesties.

Geen school op 30 april? Geen nood! Ook thuis kunnen leerlingen heel wat zinvolle buitenopdrachten doen. Ga eens door onze lesideeën: er zit vast iets bij dat je leuk en nuttig vindt. Schudt jouw school een tof alternatief voor Buitenlesdag uit de mouw? Plaats het op de Facebookpagina van je school, voeg #elkedagbuitenlesdag en tag met @mosvlaanderen. De leukste initiatieven maken kans op een gastles door actrice en comédienne Veerle Malschaert.

Registreren via het formulier op deze website mag ook nog steeds.

logo-hp
Veerle Malschaert

Whoop! Whoop! De scholen die een gastles van Veerle Malschaert wegkapen zijn...

- Stippe Stap uit Genk. Zij organiseerden met Stippe Stap Rocks een heuse staycation voor keien. De keien werden door de leerlingen beschilderd en verspreid over de gemeente. Wie tijdens een coronawandeling een steen tegenkwam, pakte die mee en legde die weer op een andere plaats.

- Sint-Pietersschool uit Mechelen. De leerlingen konden tijdens de lockdownperiode aan de schoolpoort een boon ophalen en die thuis aan het raam laten kiemen. De gekiemde plantjes kregen daarna een plekje in de bonentuin.

Een dikke proficiat!

Logo GoodPlanet.beOok GoodPlanet schaart zich achter de Buitenlesdag van MOS.  Deelname aan de Buitenlesdag geldt ook als een GoodPlanet Challenge.