Hé, wat doet de bank met mijn geld? Workshop SO - Brussel

Datum:
Locatie: Onderwijscentrum Brussel - of online (ifv Covid maatregelen)
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Wat?

Wil je lesgeven over duurzaam bankieren? Wil je duurzaam bankieren linken aan het klimaat, gendergelijkheid, arbeidsomstandigheden... kortom de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)?

Tijdens deze Train the Trainer krijg je alle tools (training + hand-outs) en methodieken om in je klas aan de slag te gaan over wat de bank écht doet met je geld en duurzaam bankieren. 

Voor wie?

Voor leerkrachten derde/tweede/eerste graad secundair onderwijs (BSO, DBSO, TSO, KSO en ASO) die werken rond de leerplandoelstellingen financiële educatie, duurzaamheid en de leerlijn actief burgerschap. We denken hierbij aan leerkrachten kantoor, PAV, levensbeschouwelijke vakken, actief burgerschap, algemene vorming, economie..

Afbeelding met kop, tafel, zitten, fles  Automatisch gegenereerde beschrijving

Opbouw van de workshop

Hoe kan je samen met de leerlingen ontrafelen waarin banken ons geld investeren? We vertrekken vanuit de leefwereld van de leerlingen en maken daarna de overstap naar wereldthema’s die hen verontwaardigen. Bij nader onderzoek blijken die thema’s toch wel niet te linken aan de investeringen die de banken maken met ons geld zeker? 

Verder kijken we op metaniveau naar leerdoelstellingen, reacties van leerlingen en leerkrachten, opbouw, methodieken, houding en drempels voor leerkrachten om deze nascholing toe te passen in de les.

Praktisch

Locatie: Onderwijscentrum Brussel, Marcqstraat 16-18, 1000 Brussel - Zaal B

Timing: van 13u30 tot 17u

Lunch: We voorzien voor de deelnemers broodjes als lunch, je bent welkom vanaf 12u30

Schrijf je via deze link in  

 

Deze nascholing werd ontwikkeld door Ines Dewulf en Mees Engelen in opdracht van FairFin vzw.

meer info via Kanttekening