#MissieMinder 2020: thema voeding

rat MissieMinderOp 27 november 2020 organiseerde MOS voor het eerst #MissieMinder, een gloednieuwe actiedag voor scholen die leerlingen laat kennismaken met de Piraminder en bewust verbruiken. In 2020 gingen we samen met tientallen scholen de strijd aan tegen voedselverlies. Laat je inspireren door de campagne van toen en ga educatief aan de slag met het verhaal over Pira de Rat, ons educatief aanbod over voeding en de lijst met voorbeeldacties.

>> Lees meer over de Piraminder van De Transformisten (voorheen 'Netwerk Bewust Verbruiken')

'Pira de Rat kan niet meer...'

Pira de Rat is de ondeugende, maar lieve mascotte van #MissieMinder. Het verhaal 'Pira de Rat kan niet meer' maakt het thema 'voedselverlies' concreet voor de  allerkleinsten.

>> Lees het verhaal over Pira de rat met je leerlingen van de basissschool

Inspirerende acties tegen voedselverlies

Wil je met je school iets ondernemen tegen voedselverlies? Wij zetten jou op weg. Naar aanleiding van #MissieMinder 2020, de actiedag over bewust verbruiken die in het teken stond van voedselverlies, stelden wij een lijst op met voorbeeldacties. 

>> Bekijk de lijst met inpirerende acties tegen voedselverlies

OPGELET! NIEUWE WETGEVING! Selectieve ophaling van keukenafval en etensresten

Wist je al dat er een nieuwe wetgeving aankomt voor scholen voor selectieve inzameling van keukenafval en etensresten? Vanaf 1 januari 2021 zijn onderwijsinstellingen met 300 leerlingen en minstens 1 warme maaltijd in de week verplicht om keukenafval en etensresten in een aparte afvalbak bij te houden en te laten ophalen voor verwerking met een nuttige toepassing. Vanaf eind 2023 geldt dit voor alle scholen.

>> Lees meer over de selectieve ophaling van keukenafval en etensresten op de website van OVAM

Wij vielen in de prijzen!

certificaat EWWR Awards MissieMinder
affiche van MissieMinder met rat en soldenbollen