Buitenlesdag

VOLGENDE EDITIE: donderdag 29 april 2021

Her en der in Vlaanderen worden buitenklassen opgericht. Heeft jouw school geen buitenklas, maar wil je toch graag buiten lesgeven? Dat kan zeker. Niet enkel de speelplaats kan dienst doen als buitenleslokaal, ook in de schoolomgeving zijn er vast plekken die een buitenles mogelijk maken. Denk aan parkjes, sportterreinen, enz.

Buiten leren, buiten spelen en buiten bewegen is leuk en heeft een gunstig effect op het welzijn en de leerprestaties. Lichamelijke opvoeding, knutselen, leren over de natuur, … maar ook taal- en rekenlessen zijn buiten vaak veel leuker dan binnen. Maar dat niet alleen. Om ons te beschermen tegen Covid-19, roepen virologen zoals Marc Van Ranst en Anthony Fauci op om in het schooljaar 2020-2021 zoveel mogelijk buiten les te geven. Niet alle scholen kunnen hun lokalen namelijk goed ventileren. Kies je voor een gezonde school? Kies dan voor 'outdoor education'. Ga eens door onze lesideeën: er zit vast iets voor jouw leerlingen bij.

Nood aan ondersteuning?

>> Contacteer jouw provinciale MOS-begeleider

logo-hp
Veerle Malschaert

Whoop! Whoop! De scholen die een gastles van Veerle Malschaert wegkapen zijn...

- Stippe Stap uit Genk. Zij organiseerden met Stippe Stap Rocks een heuse staycation voor keien. De keien werden door de leerlingen beschilderd en verspreid over de gemeente. Wie tijdens een coronawandeling een steen tegenkwam, pakte die mee en legde die weer op een andere plaats.

- Sint-Pietersschool uit Mechelen. De leerlingen konden tijdens de lockdownperiode aan de schoolpoort een boon ophalen en die thuis aan het raam laten kiemen. De gekiemde plantjes kregen daarna een plekje in de bonentuin.

Een dikke proficiat!

Logo GoodPlanet.beOok GoodPlanet schaart zich achter de Buitenlesdag van MOS.  Deelname aan de Buitenlesdag geldt ook als een GoodPlanet Challenge.