Buitenlesdag

Donderdag 29 april 2021

Op 29 april vliegen alle leerlingen weer buiten tijdens de 5e Buitenlesdag van MOS! Heel wat scholen trokken in 2020-2021 vaker dan anders met hun leerlingen naar buiten. Virologen riepen op om zoveel mogelijk buiten les te geven om de leerlingen te beschermen tegen Covid-19. Niet alle scholen kunnen hun lokalen namelijk even goed ventileren. Buitenklassen en andere groene zones bewijzen meer dan ooit hun nut.
Niet enkel de speelplaats kan dienst doen als buitenklas, ook in de schoolomgeving zijn er plekken die buiten leren mogelijk maken. Denk aan parkjes, sportterreinen, enz. Nu klasbubbels de school weer mogen verlaten, liggen de kansen weer voor het grijpen. Die herwonnen vrijheid om er met je leerlingen op uit te trekken, dat is puur genieten!

Kies je voor een gezonde school? Kies dan voor buiten leren en de vele voordelen die ermee verbonden zijn. En ga eens door onze lesideeën: er zit vast iets voor jouw leerlingen bij.

Nood aan ondersteuning?

>> Contacteer jouw provinciale MOS-begeleider

Registreer je school en maak kans op een gastles door Veerle Malschaert. Wij schenken één gastles weg voor het basisonderwijs en één voor het secundair onderwijs.
Vul zeker de schiftingsvraag aan het einde in. De scholen die het juiste antwoord op deze vraag het dichtst benaderen, vallen in de prijzen. Bij een ex aequo wint de school die het eerst registreerde.

Laat iedereen weten dat jullie deelnemen aan Buitenlesdag.

Download de affiches, cartoons, banners of de deurhanger. Of licht de lokale pers in over jullie initatieven.

Laat ook op social media weten dat jullie deelnemen. Gebruik #buitenlesdag en tag je bericht met @mosvlaanderen.

logo-hp
Veerle Malschaert

Whoop! Whoop! De scholen die in 2020 een gastles van Veerle Malschaert wegkaapten, waren...

- Stippe Stap uit Genk. Zij organiseerden met Stippe Stap Rocks een heuse staycation voor keien. De keien werden door de leerlingen beschilderd en verspreid over de gemeente. Wie tijdens een coronawandeling een steen tegenkwam, pakte die mee en legde die weer op een andere plaats.

- Sint-Pietersschool uit Mechelen. De leerlingen konden tijdens de lockdownperiode aan de schoolpoort een boon ophalen en die thuis aan het raam laten kiemen. De gekiemde plantjes kregen daarna een plekje in de bonentuin.

Een dikke proficiat!

Logo GoodPlanet.beOok GoodPlanet schaart zich achter de Buitenlesdag van MOS.  Deelname aan de Buitenlesdag geldt ook als een GoodPlanet Challenge.