Leuke voorbeelden

Heel wat scholen willen hun expertise met jou delen en tonen hoe zij duurzaamheidsthema’s aanpakken. Onze MOS-reporters sprokkelen inspirerende ideeën.

plantidee icoon

Wil jouw school andere scholen inspireren?

Vul het formulier in en plant zelf een idee.

De kleuters van GEKKO Bonheiden zijn gek op hun geheime tuin. Ze kunnen er naar hartenlust spelen, ontdekken en experimenteren.

De Bende van Beersel worden ze genoemd: acht basisscholen in de gemeente Beersel die er in het 5e leerjaar alles aan doen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

In kleuterschool De Buitenkans leren de kinderen niet enkel over, maar ook in en van de natuur. Laarsjes aan ... en hop! Naar buiten!

Jouw idee?

vraagteken

Wil jij graag een idee planten? 

In Lyceum Aalst komen de vlinders op zoek naar nectar, want die is daar rijkelijk aanwezig. De school zet sterk in op biodiversiteit en lokale plantenrassen.

In Freinetschool De Vlindertuin is de wereld het klaslokaal. ‘We werken ervaringsgericht, met de talrijke leerkansen die er zijn buiten de vier muren van een klaslokaal.'

Het idee om te vergroenen kwam er nadat het lerarenkorps van De Negensprong zag dat kinderen zich op de speelplaats verveelden en elkaar al eens begonnen te pesten.