Een duurzame toekomst voor onze planeet begint met bewuste keuzes. MOS helpt je om van je school een milieuvriendelijke en duurzame leer- en leefomgeving te maken, samen met de leerlingen, het schoolteam en het netwerk van de school.

In de Kijker

Boom zkt school titel en cover

KaMOShiwijzer bij Boom zkt School

Ken je onze kaMOShibaiverhalen al? Haal voortaan nog meer uit deze verhalen dankzij de kaMOShiwijzers. Hierin kom je te weten aan welke doelen de verhalen tegemoet komen, welke woordenschat aan bod komt, hoe je de inleving van de leerlingen kan versterken, welke acties je naar aanleiding van de verhalen kan uitvoeren enz. De eerste kaMOShiwijzer bij het verhaal 'Boom zkt School' staat net online. De komende maanden publiceren we ook voor de andere verhalen bijhorende kaMOShiwijzers.

leerlingen luisteren buiten naar leerkracht die verhaal voorleest

30 april 2020: Buitenlesdag wordt 'Elke dag Buitenlesdag'

UPDATE! 'Buitenlesdag' wordt 'Elke dag Buitenlesdag'. Heel wat leerlingen nemen zo stilaan weer hun plaats achter hun lessenaar in, maar lang niet alle leerlingen. Eén ding staat vast: al blijft social distancing cruciaal, buitenopdrachten zijn ook in coronatijden een goed idee. Daarom roept MOS op om Buitenlesdag niet te beperken tot 30 april, maar om de leerlingen de komende weken en maanden zoveel mogelijk buiten te laten vliegen.

Ruth Beckers

Ruth Beckers. MOS-held in de weer voor het klimaat!

Elke maand polsen we naar de mens achter de MOS-held(in). Deze maand plaatst de MOS-ploeg Ruth in de kijker omdat zij met haar enthousiasme en kennis haar school en leerlingen klimaatwijzer maakt en er niet voor terugdeinst om de handen uit de mouwen te steken en actie te ondernemen.

Kalender

cartoon buitenlesdag naar buiten gevlogen

Buitenlesdag wordt 'Elke dag Buitenlesdag'

donderdag 30 april om 8:00

UPDATE! Heel wat leerlingen nemen zo stilaan weer plaats achter hun lessenaar, maar lang niet alle leerlingen.

Word KlimaatWijs met MOS

Word KlimaatWijs met MOS

donderdag 22 oktober van 9:30 tot 16:30

Ga KlimaatWijs aan de slag in je les, school en buurt.

groentensoep

Gezonde en duurzame voeding in aanbestedingen

woensdag 25 november van 14:00 tot 16:30

Je vindt het belangrijk dat leerlingen gezonde en duurzame voeding geserveerd krijgen op school. Je wil dit integreren in de aanbesteding, maar hoe begin je...