Een duurzame toekomst voor onze planeet begint met bewuste keuzes. MOS helpt je om van je school een milieuvriendelijke en duurzame leer- en leefomgeving te maken, samen met de leerlingen, het schoolteam en het netwerk van de school.

In de Kijker

het kleine kamertje van de koning met kamoshiwijzer

KaMOShiwijzer bij Het kleine kamertje van de koning

De kaMOShiwijzer bij 'Het kleine kamertje van de koning' is een pedagogische leidraad bij het verhaal: aan welke doelen komt het verhaal tegemoet, welke woordenschat komt aan bod, hoe kan je de inleving van de leerlingen versterken, welke acties kan je naar aanleiding van het verhaal uitvoeren enz.

boom zoekt school met stempel kamoshiwijzer

KaMOShiwijzer bij Boom zkt School

De kaMOShiwijzer bij 'Boom zkt School' is een pedagogische leidraad bij het verhaal: aan welke doelen komt het verhaal tegemoet, welke woordenschat komt aan bod, hoe kan je de inleving van de leerlingen versterken, welke acties kan je naar aanleiding van het verhaal uitvoeren enz.

Veerle Malschaert

'Elke dag Buitenlesdag'

De winnaars van 'Elke dag Buitenlesdag' zijn Stippe Stap uit Genk, waar niet de leerlingen, maar wel de stenen op reis gingen. En Sint-Pietersschool uit Mechelen, waar de bonen inmiddels tot in de hemel groeien. Veerle Malschaert komt in 2020-2021 langs voor een gastles. Proficiat!

Kalender

MOS Buitenkansen

MOS Buitenkans 1: Tot welke bubbel behoor jij?

dinsdag 18 augustus om 0:00

Buiten leren in nieuwe tijden met nieuwe kansen. MOS Provincie Antwerpen ontwikkelde samen met Learning Path de MOS Buitenkansen voor het secundair onderwijs.

MOS Buitenkansen

MOS Buitenkans 2: Nieuwe ervaringen opdoen

dinsdag 8 september om 0:00

Buiten leren in nieuwe tijden met nieuwe kansen. MOS Provincie Antwerpen ontwikkelde samen met Learning Path de MOS Buitenkansen voor het secundair onderwijs.

MOS Buitenkansen

MOS Buitenkans 3: Creativiteit en plezier beleven

dinsdag 29 september om 0:00

Buiten leren in nieuwe tijden met nieuwe kansen. MOS Provincie Antwerpen ontwikkelde samen met Learning Path de MOS Buitenkansen voor het secundair onderwijs.