Een duurzame toekomst voor onze planeet begint met bewuste keuzes. MOS helpt je om van je school een milieuvriendelijke en duurzame leer- en leefomgeving te maken, samen met de leerlingen, het schoolteam en het netwerk van de school.

In de Kijker

Logo teach up 2030

Donderdag 12 maart: Teach Up! 2030

Teach Up! 2030 is dé inspiratiedag voor duurzame wereldburgers op school en spoort leerkrachten, educatief personeel en educatieve aanbieders aan om op school aan de slag te gaan met duurzame en mondiale thema’s. De SDG’s (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties vormen de inhoudelijke leidraad.

t-shirt en gieter

20 maart 2020: wereldwaterdag@school

Water is kostbaar. Vandaag leven nog steeds 1 op 10 mensen zonder schoon, drinkbaar water. Geef jij om water? Geef dan (om) een T-shirt. Wist je dat kledij een grote water verslinder is? Om één T-shirt te maken is 2.700 liter water nodig. Door één T-shirt een nieuw leven te geven, bespaar je dus heel wat water.

leerlingen luisteren buiten naar leerkracht die verhaal voorleest

30 april 2020: buitenlesdag

Met deze 4de buitenlesdag laat MOS de scholen kennismaken met het buiten lesgeven (outdoor education). We roepen alle leerkrachten basis en secundair op om op 30 april 2020 met de leerlingen ’buiten te vliegen’. Ontdek welke voordelen buiten lesgeven heeft en neem deel met je school.

Kalender

MOS-café Duurzame consumptie op school

MOS-café 2020 wordt Bar Circular - Babbels over duurzame consumptie op school

dinsdag 18 februari van 19:00 tot 21:30

  "Wat als we met z'n allen beslissen dat niet de economie ons bepaalt, maar dat wij de economie zijn?" (Tine Hens, journaliste)  

Twee kinderen spelen in de natuur

Vorming 'Vergroen je school - hoe starten?'

maandag 2 maart van 13:30 tot 16:00

Droom je van wat meer groen en avontuur op je speelplaats? Je hebt concrete plannen om je schoolomgeving te vergroenen maar ben je nog op zoek naar meer info...

Teach Up! 2030

donderdag 12 maart van 0:28 tot 16:00