MOS-held in de kijker: Els Still

Elke maand polsen we naar de mens achter de MOS-held(in). Deze maand zet de MOS-ploeg Els Still in de kijker. Zij is een gedreven leerkracht in de internationale school in Tervuren en zij plaatst biodiversiteit hoog op de agenda van de school.

School? The Courtyard International School - Tervuren

Functie? Leerkracht Engels

Je zet je in voor MOS sinds? Sinds de oprichting van de school in 2018. The Courtyard is een duurzame, internationale school die sterk inzet op outdoor education en avontuur.

Wat maakt je blij?
Het maakt me superblij om de heggen en bomen te zien groeien bij Hope Field. Dit is de schooltuin waarin de leerlingen leren van, in en over de natuur.

Wat zie je als een uitdaging?
Jongeren voorlichten over biodiversiteit en natuurbehoud zijn twee uitdagingen die mij na aan het hart liggen.

Waar kijk je naar uit?
Wij kijken uit naar de aanleg van de vijver bij Hope Field.

Welke MOS-droom wil je nog realiseren?
Biodiversiteit terugbrengen in een voormalig landbouwgebied en een educatieve buitenruimte creëren die geschikt is voor kinderen.

Je hobby's zijn ... pottenbakken, natuur en tuinieren.

De Ronde van Vlaanderen of Parijs Roubaix? De Ronde van Vlaanderen

Dansen of zingen? Zingen

Kunnen vliegen of onzichtbaar zijn? Kunnen vliegen

Je ultieme MOS-tip?
Laat ruimte voor de natuur en plant overal zaadjes!

Els zorgde er samen met haar collega's en leerlingen voor dat de school de Groene Vlag van Eco-Schools binnenhaalde. De school voldoet aan de 7 kwaliteitscriteria van de FEE, de Foundation for Environmental Education, en Els trekt vol enthousiasme aan de kar. 

Kortom, echt iemand die de nominatie van MOS-held verdient. Ken je ook zo’n MOS-held? Mail ons wat meer info en we nemen contact met je op.

Ook Eco-School worden? Lees meer.