MOS-klimaattraject secundair onderwijs

Wil je leerlingen prikkelen met boeiende onderzoeksvragen? Of wil jij de kappers in spe duurzaam leren werken? Wil jij de vaklui van morgen opleiden in duurzaam bouwen? Misschien zijn er op jouw school wel jonge reporters die het  willen opnemen voor het klimaat?

Stap in het MOS-klimaattraject en zet je leerlingen aan tot actie tegen klimaatopwarming. Je zal verbaasd zijn hoeveel invalshoeken er in de verschillende vakgebieden zijn. 

Doelstellingen

  • Duurzame keuzes leren maken voor de planeet, samen met de leerlingen, het schoolteam en de schoolomgeving.

  • Scholen samenbrengen tijdens netwerkmomenten om van elkaar te leren, elkaar aan te moedigen en te inspireren.

  • De CO2-uitstoot verminderen om de klimaatopwarming onder 1,5°C te houden.

Ondersteuning door MOS

Een MOS-begeleider ondersteunt je tijdens het klimaattraject. Hij of zij komt een paar keer langs op school om o.a. het klimaattraject voor te stellen, het gekozen thema te verdiepen en het plan uit te werken.

Op verschillende evenementen en netwerksessies kan je ook nog leren van andere scholen.

Eindtermen

Het traject speelt in op de vernieuwing binnen het onderwijs en werkt aan heel wat eindtermen, sleutelcompetenties en VOETen.

Ons educatief materiaal omvat o.a. een mindmap over klimaatverandering, energiekoffers, een CO2-calculator en actiefiches.

Al eens gaan kijken op de MOS-deelsite op KlasCement? Hier vind je niet enkel materiaal van MOS, maar ook van andere organisaties en leerkrachten en - wie weet- misschien ook wel van jou.

Heb je zelf interessant materiaal over duurzaamheidsthema's dat je met anderen wil delen? Plaats het dan op KlasCement en voeg de trefwoorden 'MOS' of 'duurzaam' toe.